in dezer voege


in dezer voege 1.0

(formeel; archaïsch)

op deze wijze; op deze manier; op een dusdanige manier; zodanig; als volgt; aldus

Algemene voorbeelden


De voorzitter kondigt het resultaat van de beraadslagingen van de Kamer af in dezer voege: "Het ontwerp/het voorstel is aangenomen" of "Het ontwerp/het voorstel is verworpen".

http://www.lachambre.be/nederlands.html

Deze gewoonte om in muren te krassen [...] viel natuurlijk niet in de smaak van de huiseigenaars die het wel normaal vonden zelf mededelingen van allerlei slag op hun muren aan te brengen, maar het danig op hun heupen kregen als ze vaststelden dat anderen hun muren hadden gebruikt om er hun grafomanie op bot te vieren... Vandaar dat men op muren vaak inscripties aantreft in dezer voege: Si quis heic (=hic) ulla scripserit, tabescat neque nominetur. Als iemand hier iets schrijft, mag hij rotten en zijn naam mag niet meer uitgesproken worden.

http://www.satura-lanx.be/Vita%20Romana/04_Vita%20Romana_Pompei/09_6.htm

Dames en heren. Beste familieleden en vrienden. In dezer voege zou ik mijn toespraak graag zijn begonnen, en met woorden van gelijke strekking zou ik dan over de wederwaardigheden van mij en mijn collega's-emeriti verhaald hebben, ware het niet dat mijn omgeving al geruime tijd insisteert op een aanpak die wat minder zwaar op de hand is.

http://alum.kuleuven.be/germaanse/toespraken/ts2010smedts.htm,

Pogingen van Antillianen worden altijd afgedaan met een foefje en een leugentje in dezer voege: "leuk dat je aan ons heb gedacht, dat je in ons jouw vertrouwen hebt, maar helaas…"

http://www.nederlands.nl/nedermap/columns/column/131091.html?zoekresultaat=ja,

Uit bovenstaande cijfers blijkt het belang van een adequaat gevoerd credit management. Van oudsher is dit 'credit management' belegd bij de afdeling debiteurenadministratie. De werkzaamheden van de debiteurenadministrateur zijn in dezer voege registratief en retrospectief van aard.

http://www.creditexpo.nl/artikel/credit_management_software_boekrecensie/,

Een pleiade van vrienden en dichters wilde hij rondom zich scharen, jonge mensen die - net als hij - zouden ijveren voor het behoud van de Vlaamse taal. Aan "de studenten van 't kleen seminarie te Rousselaere" droeg hij zijn eerste dichtbundel op in dezer voege: "Pogingen zijn het om ons vlaamsch vooren te staan en te doen gelden, als meêgerechtigd om deel te maken van de tale des grooten Dietschsprekenden Vaderlands, tale waarvan de woordenschat nog niet verzameld en is, waarvan de spraakwetten alledagen nauwkeuriger uitgezocht ende geboekt worden."

http://cf.hum.uva.nl/dsp/ljc/gezelle/gezelli4.htm,

Combinatiemogelijkheden


met dat-zin


  • in dezer voege dat

In antwoord op uw bovengenoemd verzoek om advies bericht de Onderwijsraad u hierbij, dat hij met voldoening kennis heeft genomen van uw voornemen om de bestaande herkansingsregelingen voor de eindexamens mavo in dezer voege te wijzigen, dat alle kandidaten - zowel de direct geslaagde als de niet direct geslaagde - de mogelijkheid wordt geboden nogmaals centraal schriftelijk examen in ten hoogste twee vakken af te leggen op het door hen gewenste niveau.

http://www.onderwijsraad.nl/upload/documents/publicaties/volledig/ADVIESOWR-1983-03-02-248.pdf,